Automate your Marketing
with Womplify




 
My Sarah Wonderland

By: mama Sarah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 22-Apr-2009 01:23 Email | Share | | Bookmark
Maisarah masuk U

Salam sumer.. Few months dah berlalu.. Barulah skang nk updates.. Pd yg selalu dok request updates.. Sorry yer.. So everyone.. nih ler latest piccas Sarah.. panas lg.. semalam punyer events. Kiranya nih day out Sarah g jenjalan, Sarah g school Mama. Well, kami g farewell event Uncle Jati back to Paris. Sunyiler wai2 di sini. Makan2 biasa jek pastu Sarah g ikut Mama round kat sekitar fakulti. Yang ade masa tuh join Sarah Uncle Nizam, Aunty Zit dan Kakak Akmal. Student tengah exam so campus area quite sunyi dan lengang. Sarah ler nyanyi2 lari2 sana sini. Jumpa mana2 Prof. and Dr.dia greet and say Hello. Siap salam2.. Mulut Pot pek2..


Posing dulu before g lecture


Org kepit buku, dia kepit baby Dora. Tengah jenjalan ngan classmate Sarah ke lecture hall. Sarah paling ketot


Rest jap.. Besar campus nih.. Penat jalan..


Dah sampai dah faculty Sarah.. Patutler kuat pok pek.. Law student rupanyer..


Sambung journey.. on the way nak ke workstation cum lab Mama


Dah sampai GBS


Duk lepaskan penat sambil2 kacau2 collegue Mama


Kita minum dulu! Dora pun dahaga gak~Sarah duk nyusukan Dora


Bincang pasal research aper tuh dgn. Uncle Nizam? Bye Sarah~Uncle Jati


Aunty Zit and Kakak Akmal menjamu selera


Yeah jom balik


Wednesday, 26-Nov-2008 08:23 Email | Share | | Bookmark
Backdated Raya Entry!! Layan jek yer..

Dah basi pun piccas ni sumer tp since ade demand nk tgk gak so marilah kita layan jek yer. . As usual every year kami sentiasa beraya dekat each other parents house.. Cuma take turn sape dulu sape kemudian.. This year turn balik Kedah dulu.. so kami balik few days before raya and bertolak pas asar raya pertama tuh utk giliran di Kelantan pulak dan stays sana for few days.. Piccas di Kelate dok byk sebab Mama sibuk di dapursince Tok Abah and Nek Maa adakan jamuan raya.. Well xde apa sgt nk citer pasal raya nih sebab dah lama lepas cuma this time Sarah demam on our way back to KL.. So malam2 buta time2 raya tuh nak carik klinik yg bukak punyalah susah dan kita pun tak familiar dgn kawasan.. Susah ati betul kita org masa tuh ..K lah meh sama2 tgk piccas nih ok..


Sarah duk buat baik dgn Tok nak kenen duit raya.. yg sebelah nih Sarah duk melaram baju baru kurung raya dia ngan reben raya.. Tok tambah labuci kasi lip lap.. melaram siap ngan kasut raya Nek Maa kasi skali pun siap ade glitters:-D


Ni persiapan Papa Sarah di pagi raya.. buh duit raya dlm sampul nk kasi kat bebudak yg dtg beraya ..dan Sarah cam biaser... ketuai food testing event before tetamu dtg mkn kuih2 raya..


Juadah enak oleh Tok di pagi raya... Papa & buah hatinyer itu melaram bju raya sedondon, this year kami 3 beranak tema kuning cair...


Picca Tok Ayah and Sarah ... Cu Nuar ngada melentok dgn Papa...


Picca Sarah and Tok Ayah & Tok... Mama duk beraya ngan Papa.." Maafkan ayang yer, abang"


Kami sekeluarga pegi beraya.. Tok Ayah duk bercerita sakan... Papa blur sebab Tok Ayah speaking Kedah kaw2 masa tuh..


Sarah duk lenggang kangkung dgn baju raya.. Mulut duk muncung tuh sebab nyanyi lagu raya..


Gambor ramai2 dgn family belah Papa dtg beraya umah Tok Abah.. Dan kami anak beranak bergambar bersama..


Sarah duk melaram dgn baju kurung kedua dia.. hand made by Tok


Aksi2 sakat-menyakat adik2 dan Sarah yg diketuai oleh otai pok ngoh Joe dan assistantsnyer Uncle Taj, the cookie Monster dan Cik2 Doc To be yg comel lote..


Monday, 24-Nov-2008 04:41 Email | Share | | Bookmark
We're back!

Salam sumer .. Hehe.. Sorry arr.. Lama tak jengah fp nih.. Sibuk sket.. Kami berpindah tempat baru..So since dr bulan pose tuh sibuk packing brg nak pindah..pastu raya.. bila dah pindah nih.. nak kena unpacked ler semula... Tu yg sibuk sket... Actually sibuk byk.. Nak tahu kenapa.. sebab anak dara nih kan dah pandai berkemas .. tu yg keje kena buat dua tiga kali tuh.. dah Mama kemas, Sarah kemaskan lagi .. Mama kenalah kemaskan semula pastu lak... Makin Sarah besar nih makin seronok layandan makin penat rasanya.. Lari terkedek-kedek.. tak moh dah dukung2 nih.. nak jalan sendri.. pimpin Papa belah kiri.. Mama belah kanan.. Updates.. Sarah skang dah pandai nak melaram.. Pantang jumpa bedak.. habis sapu kat pipi, mostly kat telinga.. hehe.. If g playground selagi tak puas tak nak balik tuh.. Mulut pok pek cakap mcm2.. bahasa Sarahlah.. ade lah 2-3 butir yg clear mcm Papa, Mama, air, Abah + Ayah (Tok2 Sarah), baby (anak patung dia), ammam (nak makan) dll... Ok.. Nanti citer lg.. layan piccas Sarah & Papa di hujung minggu.. One of our family activity..


Rupa budak baru nk kenal rumput.. Habis ditawaf keliling keta.. Umah apartment dulu xde rumput2 sendri nih..


Sama sibuk nak basuh keta.. Basuhlah keta masing2 tuh..Sarah basuh keta Sarah.. Papa basuh keta Papa dan tlg basuh keta Mama skali yer


Kan dah basah kuyup.. Air basuh keta tuh dijadikan air mandi.. Ikut sukalah Sarah.. Jangan minum sudah..



Thursday, 3-Jul-2008 12:02 Email | Share | | Bookmark
PD's Trip

Last week Mama, Papa & Sarah join konvoi Tok Abah, Nek Maa, Cik Ain, Cik Su Tasya g jenjalan kat PD Tambah meriah lagi 2 org sepupu Sarah: Adam & Eisya join skali.. Seronok sgt sampai kiranya tak menang tanganlah Tok Abah & Nek Maa .. Kami spend 3 hari 2 mlm kat Palm Springs, Golf & Marina Resort.. total of 4 rooms for all of us.. the rooms are very spacious, Sarah punyalah seronok dapat berjalan ke sana sini dlm bilik tuh First day tuh pas check in, kami g lunch.. the food sedap but bit spicy.. biaser lah tuh kata N9.. x dapek den nolong . Then kami head to pantai ler.. g area Teluk Kemang but since semua org still letih travel, semua just usik2 pasir dgn ujung jari jek , masing2 dh pakat sok aje lar main pantai.. Day 2, kami g shopping kat bandar PD & get ready for the beach pas Asar Sarah awal2 dh melaram dgn swimming suit dier tuh .. Kiranya Sarah ni ler first time rasa pasir pantai dgn air laut.. Alhamdulillah Sarah steady jek... Main air & rendam2 sket.. Pastuh Papa, Tok Abah, Cik Ain & Cik Su main banana float.. Mama and Nek Maa babysit bebudak bertiga tuh.. Pastu derang tuh mandi laut pulak, kali ni Eisya g mandi skali.. Adam pun main air sama kejap.. Tak lama pastu kami sumer naik speed boat ramai2.. mulanya Mama risau gak if Sarah takut & nangis.. Rupanya Cik Sarah kita ni adventurous orangnya.. walaupun bot laju + angin tiup kuat dgn bunyi enjin bot.. Rileks jek dier sambil menghayati permandangan alam .. Alhamdulillah.. gud girl Sarah yer.. Balik tuh pas dinner, Sarah dh tergolek kepenatan sampai esoknya.. dan keesokan ari tuh kami sumer pulang dgn hati yg gembira dan rasa syukur dapat luangkan masa bersama-sama seisi keluarga. Thumbs up for Tok Abah & Nek Maa for a great vacation!






















Sunday, 22-Jun-2008 03:08 Email | Share | | Bookmark
On the way to Kenduri MakCik Inda

Sori lama tak updates.. banyak sibuk dahh .. nih backdated entry.. masa kami turun N9 g kenduri member.. Fuhh.. terasa rege minyak naik bila travel jauh2 nih ..However, seronok gi kenduri kali nih.. selain meraikan pengantin, dpt Mama & Papa jumpa kengkawan lama kami.. Sesuatu yg baru bila masing-masing dh berkeluarga banding masa berkumpul masa we all masih bujang2 dulu.. Ade yg duk ngandung, ade yg baru semalam isteri baru bersalin, ade yg baru seminggu dlm pantang, ade yg baru anak sorang cam kami nih dan yg paling advance pun dah meningkat pd dua orang anak.. .. Sarah being a gud girl .. Lepak aje kat kenduri tuh layan dgr lagu2 karaoke dan bergambar.. kasi chance Mama & Papa berborak2 dgn member2 kita org.. dah jadi cam reunion lak masa tuh


Lambat lg ke nak sampai Mama.. Nanti tak sempat tgk Makcik Inda bersanding


Papa.. korner sinilah nak g umah Makcik Inda tuh... Apalah Papa nih... Meh Sarah drivelah tapi...camner nak tekan minyak nih.. kaki Sarah tak sampailah pulak


Ok..ok stereng dh leh pusing2.. alah tak nampaklah pulak jalan kat depan tuh bila duduk camnih!! Papa.. Papa jeklah drive k

Ni ler buah hati Auntie Inda:Uncle Din.. Tahniah yer korang..Bilik beradu raja sehari~serba hijau, dr kecik dh plan nak kawen tema warna hijau..


Mama kasi "berkat" kat pengantin.. kasi cepat "lekat"... Sama sibuk melaram datang kenduri anak dara Papa nih lah..

p/s : video terbaru sarah dah boleh jalan kat link sebelah.. just click on it..



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net